Je bent net bevallen en je voelt je moe en futloos. Je energiepeil staat op nul, ritme is ver te zoeken en aan seks moet je al helemaal niet denken.

Herkenbaar? Dan is het tijd voor actie! Lees snel verder voor onze 10 ultieme tips om binnen 6 maanden te ontzwangeren.

Met deze 10 tips kun je binnen 6 maanden ontzwangeren:

1. Afvallen – hoe raak je de overtollige kilo’s weer kwijt?

2. Back in Shape – de beste sport tips

3. Zin in seks – hoe je je seksleven weer op kunt bouwen

4. Vraag om hulp – je staat er écht niet alleen voor

5. Kom weer in een ritme – tips hoe dit het beste kan

6. Niet alleen maar moeder – je bent ook nog partner, vriendin, collega…

7. Denk aan je lijf – verzorg je lijf goed, dat verdient ze!

8. Laat je partner je helpen – ook je partner speelt een belangrijke rol

9. Kom maar op met die energie – met deze tips voel je je herboren

demo-attachment-9-Mask-Group-38

demo-attachment-10-Mask-Group-39

1. Hoe je de overtollige kilo’s na je zwangerschap kwijtraakt

Het liefst willen moeders hun overtollige zwangerschapskilo’s na hun bevalling direct kwijt.

Maar het is niet verstandig om snel gewicht te verliezen. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen en als je dit te snel doet heb je alleen maar meer kans op een jojo-effect.

Kies daarom voor de gezonde tips van DokterDokter om op een verantwoorde wijze gewicht te verliezen na je zwangerschap. Zo helpt het geven van borstvoeding ook voor afvallen na je zwangerschap.

Maar vergeet niet dat een gezond voedingspatroon, zoals die van Gezond10, juist bij het geven van borstvoeding heel belangrijk is.

Maar liefst 50 tot 80% van de vrouwen die net bevallen zijn hebben last van een dipje, de zogenaamde kraamtranen zijn heel bekend en worden door iedereen geaccepteerd.

2. Met deze sport tips kom je weer in shape na je bevalling

Na je zwangerschap heeft je lichaam de tijd nodig om te herstellen. Meteen na je bevalling fanatiek aan het sporten gaan is daarom af te raden. Bouw het langzaam op en zorg ervoor dat je steeds weer wat meer beweegt.

Zo kun je bijvoorbeeld wat vaker gaan wandelen met je baby. Of wat dacht je van sport oefeningen met je baby samen? Op Minime blog vind je handige tips en filmpjes hoe je kunt sporten met een baby.

Extra fijn: deze workouts kun je gewoon thuis doen! Wil je weten waar je verder nog op moet letten als je wilt sporten na je zwangerschap?

Lees dan de tips van Healthy Mommy.

3. Bouw je seksleven weer op na je zwangerschap

Seks is vaak niet het eerste waar je zin in hebt na een bevalling en dat is natuurlijk begrijpelijk.

Maar wanneer begin je weer met seks na je zwangerschap? En waar moet je allemaal rekening mee houden?

Op 24Baby wordt goed uitgelegd waar je allemaal tegen aan loopt als je je seksleven weer op wilt bouwen. Wat als je er mentaal nog niet klaar voor bent? Of wat als je een keizersnede hebt gehad?

Grote kans dat je jezelf herkent in het artikel. Wat ook heel leuk is: je vindt er ook tips voor de eerste keer seks na de bevalling.

Zit je na het lezen van dit artikel nog met vragen? Dan vind je misschien een antwoord bij Ouders van Nu: zij hebben namelijk 8 veelgestelde vragen over seks na de bevalling op een rijtje gezet.

Tip: lees ook de ervaring en tips van vader Martijn Gijzemijter over seks na de zwangerschap.

4.   Hoe hulp van anderen je meer rust kan geven

Vooral in de eerste weken na je bevalling zul je moeten wennen aan de nieuwe situatie.

Gelukkig is er hiervoor kraamhulp die je alle ‘kneepjes van het vak’ zal bijbrengen.

Lees bijvoorbeeld het artikel over wat er gebeurt in de kraamtijd, vol praktische tips en uitleg wat onder andere de kraamverzorgster voor je zal betekenen.

Wees daarnaast ook niet bang om de hulp van vrienden of familie in te schakelen. Je kunt bijvoorbeeld ervaringen delen met andere moeders in je omgeving, of ze kunnen een handje helpen met bijvoorbeeld:

– Het huishouden

– Boodschappen doen en eten koken

– Oppassen op een van je andere kinderen

– Het organiseren van een kraamfeest of het regelen van de kraamvisite

Etc.

5. Hoe kom je weer het beste in een ritme?

Na je zwangerschap is er vaak van een normaal ritme geen sprake. Iedereen in je gezin moet wennen aan de nieuwe situatie en daarbij komen ook de gebroken nachten en voedingsschema’s bij kijken.

Hoe krijg je je baby eigenlijk zo snel mogelijk in een ritme? Dat lees je op de Babytjes Blog. Hier vind je tips om het ritme van je baby bij te sturen.

Maar het ritme van je baby is niet het enige waar je rekening mee moet houden. Als je weer aan het werk gaat zul je ook weer in het normale werkritme moeten komen.

Dat dit in het begin lastig kan zijn kun je lezen in de blog van Jasmine, die vertelt hoe het is om na een jaar huismoeder te zijn, weer aan het werk te gaan.

Wil je qua werk meer praktische informatie zoals bijvoorbeeld ouderschapsverlof en andere verlofregelingen? Dan raden wij dit artikel van ikbenzwanger.com aan!

6. Tips om even uit je moederrol te stappen

Na je bevalling ben je natuurlijk niet alleen maar moeder. Je blijft natuurlijk ook partner, vriendin, collega, zus, nicht, noem maar op.

Omdat het moederschap je behoorlijk kan opslokken, is het juist fijn om af en toe even uit je moederrol te stappen.

Zorg voor een oppas en kies voor een romantische avond uit met je partner. Quality time is heel belangrijk en helpt je om even niet alleen maar moeder te zijn.

Of wat dacht je ervan om met je vriendinnen op stap te gaan? Bekijk hier de 10 leukste vriendinnenuitjes!

7. Verzorg je lijf met deze tips

Omdat je lichaam nogal veel te verduren heeft gehad tijdens de zwangerschap en de bevalling, is het goed om haar extra te vertroetelen.

Tips hoe je je eigen huid het beste kan verzorgen én die van je baby lees je op Babybladen.nl.

Qua producten passen de natuurlijke huidverzorgingsproducten van Lavera perfect bij een goede verzorging van je huid. Deze producten zijn vrij van allerlei giftige toevoegingen, dus extra gezond voor je lijf.

8. Hoe kan je partner helpen bij het ontzwangeren?

Tijdens de kraamtijd is de rol van je partner ook heel belangrijk. Het laatste wat je wilt is een partner die je op je zenuwen werkt.

Met de tips van KiiND komen ook vaders de kraamtijd relaxt door, waardoor er geen spanningen tussen jullie zullen ontstaan.

Laat hem de tips lezen en geef eerlijk aan waar je behoefte aan hebt. Elk koppel heeft namelijk baat bij een heldere, open communicatie. Heeft je partner meer tips nodig? Dan helpt Ouders van Nu hem op weg in de kraamtijd.

9. Hoe krijg je meer energie na je zwangerschap?

Kersverse moeders en vaders kampen vaak met een energie tekort. De slapeloze nachten, het ontzwangeren en het wennen aan de nieuwe situatie vreten allemaal heel veel energie.

Maar wees niet bang: met de tips van Babyvandaag bruis je binnen no-time weer van de energie. Met deze praktische adviezen zullen jullie weer als vanouds functioneren en komen

10. Hoe afspreken met vrienden je een positieve ‘boost’ geeft

Eerder in deze ultieme gids schreven we al dat het afspreken met vriendinnen een goede manier is om even uit je moederrol te stappen. Maar dat is niet het enige.

Sociale contacten voorkomen namelijk ook dat je wereld kleiner wordt na je zwangerschap. Misschien denk je in het begin: het valt wel mee.

Maar met een kleintje is het vaak veel lastiger om te plannen en voor je het weet heb je je vrienden al een tijd niet gezien.

Ga er daarom lekker op uit voor een positieve ‘boost’. Geen oppas? Geen probleem! Meisje Eigenwijsje heeft de leukste uitjes met baby’s voor je op een rijtje gezet. Deze uitjes kun je mooi combineren met je vrienden.

Veel plezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *