Tips voor een goede babynaam

10 tips om je op weg te helpen naar een naam voor je kindje. en babynaam regels uit andere landen

De perfecte babynaam voor onze zoon…

Voor ons nieuwe binnenkort te verwelkomen gezinslid, zijn wij op zoek gegaan naar een mooie passende babynaam. Dat was deze keer niet zo makkelijk. Bij onze dochter wist ik het meteen, Anaïs! Dat vond en vind ik nog steeds zo’n mooie naam en de naam past ook perfect bij haar. Mijn vriend vond de naam na een paar weken wennen en regelmatig uitspreken gelukkig ook mooi en we waren er in de 2e zwangerschapsmaand al over uit, onze dochter zou Anaïs gaan heten.

Deze keer lag het niet zo makkelijk. Een jongensnaam, de naam moest: zowel stoer, mannelijk, uniek, mooi, intellectueel, geen modenaam, niet in de top- 20 babynamen voorkomen, klassiek als internationaal goed uit te spreken -zijn. En oh ja, ook nog bij de naam Anaïs passen. Veel namen passeerden de revue, van Bijbelse namen tot korte Amerikaanse namen tot Italiaanse namen. Sommige waren te plat, te ordinair, teveel een associatie met een zachtgekookt ei en andere waren weer te amerikaans, te plat of te ordinair.

Mijn vriend was er nogal passief over en kwam niet veel verder dan relatief veelvoorkomende babynamen zoals Ruben, Stefan, Mathijs, Thomas en de beste was nog: “Mazzel- Mozzel”. Het zal vast onderdeel zijn van de nesteldrang die maar toen ik toch al 6 maanden zwanger was en nog steeds geen naam had gevonden die ik de rest van mijn leven wilde uitspreken en die voldeed aan bovenstaande eisen, begon ik me toch meer zorgen te maken. Zo erg zelfs dat er geen enkele autorit, etentje of ontbijt voorbij ging zonder namenlijstjes en namen overleg. Dit tot leidde uiteraard tot grote frustratie want als ik iets hiervan heb geleerd, is het dat een man ( of in ieder geval mijn man) niet op commando creatief en meedenkend kan zijn. We hebben ook veel lol gehad om de meest bizarre combinaties die we konden bedenken. Keeps you busy. 😉 Uiteindelijk zag ik een babynaam en wist ik meteen: Dit is ‘m! Nadat mijn vriend er een paar weken aan had kunnen wennen ( zo werkt dat blijkbaar), was hij het er ook mee eens.

Het leek een mission impossible maar de naam voldoet aan alle bovenstaande eisen ( ik ben mij ervan bewust dat dit nogal subjectief is) en heeft ook nog een mooie betekening. Afgelopen weekend hebben we zelfs een geweldige tweede naam gevonden, met een beetje hulp van mijn G.B.F ( gay best friend) die op bezoek was. We zijn er klaar voor. Wat een timing, want ik heb sinds 2 dagen verlof en de geboortekaartjes zijn dan ook vandaag gemaakt. 

Mocht je net als ik het een lastige opgave vinden, dan volgen hieronder tips en namenlijstjes om je op weg te helpen.

Tips voor het vinden van een goede babynaam 

Hierbij een aantal tips om je op weg te helpen naar een babynaam voor je kindje:

 1. Heb je een leuke babynaam bedacht? Spreek het een aantal keer uit samen met de achternaam. Klinkt het goed? Of loopt het toch niet helemaal lekker? De laatste letter van je voornaam kan beter niet hetzelfde zijn als de eerste letter van de achternaam.
 2. Een naam is iets wat je een leven lang met je meedraagt. Is de naam die je hebt bedacht nog steeds leuk als een kind volwassen is?
 3. Let goed op de initialen. Meerdere gezinsleden met dezelfde initialen kan lastig zijn. Of krijg je met je initialen een afkorting die je eigenlijk liever niet wilt? (N.S.B, G.H.B, of een afkorting van een politieke partij).
 4. Zoek eens op internet naar de betekenis van de babynaam die je hebt bedacht. Heeft de naam een mooie betekenis? Of zoek je nu toch liever verder naar een andere naam? Denk goed na over hoe je de naam wilt schrijven. Een afwijkende spelling is misschien wel origineel, maar jij en je kindje zullen de babynaam altijd moeten spellen…
 5. Heb je een veel voorkomende achternaam zoals De Vries, Jansen, De Groot, enz.? Dan is het wellicht leuker om een voornaam te kiezen die minder vaak voorkomt. Anders ben je één van de velen in Nederland. 

Regels voor babynamen

In de VS mogen ouders hun kind de babynaam geven die ze willen. In andere landen zijn er stengere

regels. Namen mogen geweigerd worden als de ambtenaar denkt dat de naam het kind zal schaden, of het is verboden om de culturele identiteit van het land te behouden.

Ook in Nederland heeft de ambtenaar wettelijk gezien nog steeds het recht om bepaalde babynamen te weigeren. Dat mag als de naam ‘ongepast’ is, denk hierbij aan spottende namen of scheldwoorden.

En de voornaam mag ook geen bestaande achternaam zijn, tenzij de achternaam ook een bestaande voornaam is.

Ook in andere landen zijn er regels. Het ene land is nog strenger dan het andere. Toch bedenken ouders de meest vreemde namen voor hun kindje. Vaak maar goed dat er in eisen worden gesteld wat betreft de roepnaam.  

Babynaam regels uit andere landen:

Frankrijk: ouders wilden hun kindje de naam Nutella geven. De naam werd geweigerd omdat het kan leiden tot spot en onaangename opmerkingen.

Andere namen die in Frankrijk werden geweigerd zijn: Strawberry, Deamon, Prince William en Mini Cooper.

Duitsland: Duitsland heeft een aantal beperkingen ten aanzien van de naamgeving, waaronder: geen achternamen, namen van objecten of namen van producten. Ook namen die het welzijn van het kind negatief kunnen beïnvloeden of tot vernedering kunnen leiden zijn verboden.

Een aantal verboden namen in Duitsland zijn: Matti, Osama Bin Laden, Adolf Hitler, Kohl en Stompie.

Zwitserland: In dit land zijn ook een aantal beperkingen als het gaat over roepnamen. Ze mogen een naam weigeren als dit het kind schaadt of als het aanstootgevend is voor een derde partij. In Zwitserland mag je geen meisjesnaam geven aan een jongen en andersom. Je mag je kind niet de naam geven van een bijbelse schurk, een merknaam, een plaatsnaam of een achternaam.

Enkele geweigerde namen zijn: Judas, Chanel, Paris, Schmid en Mercedes.

IJsland: IJslandse ouders moeten de naam van hun kind binnen zes maanden na de geboorte bij het nationaal register indienen. Als de naam niet voorkomt in een lijst van goedgekeurde namen dan moeten de ouders eerst toestemming vragen bij een naamgevingscommissie. In IJsland wordt ongeveer de helft van de namen afgewezen vanwege strenge regelgeving. Zo is een van de eisen dat de naam geen letter mag bevatten die niet voorkomt in het IJslandse alfabet, zoals de C,Q en W.

Enkele geweigerde namen zijn: Zoe, Harriet, Duncan, Enrique en Ludwig.

 

Denemarken: Denemarken heeft een lijst met ongeveer 7.000 goedgekeurde namen. Wil je een andere naam? Dan zul je eerst toestemming moeten vragen. De meeste namen die afgekeurd zijn is vanwege een afwijkende spelling.

Afgekeurde namen in Denemarken zijn: Jakobp, Ashleiy, Anus, Monkey en Pluto.

Noorwegen: Noorwegen heeft de eisen de laatste jaren wat versoepeld. In Noorwegen kun je geen naam kiezen die in het bevolkingsregister geregistreerd staat als middelste naam of als achternaam (middelste naam is in feite een achternaam in Noorwegen). Er zijn hier wel wat uitzonderingen op.

Veel voorkomende achternamen als Hansen, Johansen, Olsen, Haugen of Larsen worden in Noorwegen als voornaam geweigerd.

Zweden: In Zweden moet je de naam van je kindje binnen drie maanden na de geboorte registreren. Doe je dit niet, dan kun je zelfs een boete krijgen. Ook Zweden verbiedt namen die een kind kunnen schaden.

Geweigerde namen zijn: Metallica, Superman, Ikea, Elvis, en …

BRFXXCCXXMNPCCCCLLLMMNPRXVCLMNCKSSQLBB11116.

Die laatste naam is geen grap. De ouderswilden protesteren tegen de strenge regelgeving. Wat zal dit kindje blij zijn dat die eisen er zijn! De uitspraak? Albin! Tsja …

Maleisië: Maleisië heeft een lijst met namen die ongewenst en dus verboden zijn. Op de lijst staan namen als van dieren, beledigingen, cijfers, koninklijke leden of ereleden en van voedsel.

Enkele verboden namen zijn: Chinese Ah Chwar, Woti (seks), Khiow Khoo, Chow Tow (stinkhoofd) en Sor Chai.

Mexico: 61 voornamen worden expliciet verboden in Mexico. Het doel daarvan is om kinderen te beschermen tegen pesterijen vanwege hun naam. Enkele daarvan zijn: Facebook, Rambo, Escroto, Hermione en Batman.

Nieuw Zeeland: In Nieuw-Zeeland mogen ouders geen namen geven die aanstootgevend zouden kunnen zijn, die langer zijn dan 100 tekens, of die lijken op een officiële titel en rang.

Verboden namen zijn Tulala Does, The Hula From Hawaii, Lucifer, Sex Fruit, Fat Boy, Cinderella Beauty Blossom.

Hoe verzin je het …?!

Portugal: Om het ouders makkelijker te maken heeft Portugal een lijst van 82 pagina’s met namen die geaccepteerd worden en die niet geaccepteerd worden.

Enkele niet geaccepteerde namen zijn Nirvana, Rihanna, Jimmy, Viking en Sayonara.

Saoedi Arabië: Alice, Lauren, Sandy, Linda, Maya. Gewone namen zou je zeggen. In Saoedi Arabië zien ze deze namen als godslasterlijk en daarom ook ongepast. De regering heeft in dit land meer dan 50 namen verboden die zij te vreemd, ongepast of godslasterlijk vinden. Of het zijn namen die niet in overeenstemming met de sociale of religieuze tradities van het land zijn. Namen van Arabisch-Islamitische oorsprong mogen wel. Nog enkele zijn; Binyameen, Malika (koningin), Malak (engel).

Zo zie je maar weer. Soms is het maar goed dat er bepaalde eisen zijn wat betreft de naamgeving.

De top 100 lijst van jongens en meisjes namen ken ik zo onderhand wel uit mijn hoofd. Mocht ook nog op zoek zijn naar inspiratie, hieronder vindt je de top 500 namen voor jongens en meisjes. 

De top 500 jongensnamen van 2017 zijn:

 1. Noah
 2. Sem
 3. Lucas
 4. Finn
 5. Daan
 6. Levi
 7. Milan
 8. Bram
 9. Luuk
 10. Jesse
 11. Liam
 12. Mees
 13. Thomas
 14. Sam
 15. Thijs
 16. Adam
 17. James
 18. Max
 19. Noud
 20. Julian
 21. Dex
 22. Hugo
 23. Lars
 24. Gijs
 25. Benjamin
 26. Mats
 27. Jan
 28. Luca
 29. Mason
 30. Jayden
 31. Tim
 32. Siem
 33. Ruben
 34. Teun
 35. Olivier
 36. Vince
 37. Sven
 38. David
 39. Stijn
 40. Boaz
 41. Guus
 42. Floris
 43. Jack
 44. Jens
 45. Quinn
 46. Tijn
 47. Tom
 48. Jason
 49. Ryan
 50. Fedde
 51. Xavi
 52. Tygo
 53. Cas
 54. Pim
 55. Ties
 56. Daniël
 57. Willem
 58. Job
 59. Jax
 60. Aiden
 61. Tobias
 62. Nathan
 63. Jurre
 64. Joep
 65. Mohammed
 66. Morris
 67. Abel
 68. Senn
 69. Stan
 70. Pepijn
 71. Mohamed
 72. Rayan
 73. Boris
 74. Roan
 75. Kai
 76. Dean
 77. Dani
 78. Owen
 79. Samuelv
 80. Jace
 81. Alexander
 82. Hidde
 83. Mick
 84. Joshua
 85. Niek
 86. Simon
 87. Dylan
 88. Melle
 89. Casper
 90. Pieter
 91. Stef
 92. Jelle
 93. Joris
 94. Johannes
 95. Lenn
 96. Thijmen
 97. Jaxx
 98. Jelte
 99. Oscar
 100. Jip
 101. Oliver
 102. Sepp
 103. Duuk
 104. Ezra
 105. Jake
 106. Loek
 107. Sep
 108. Cornelis
 109. Jasper
 110. Kyan
 111. Bas
 112. Elijah
 113. Koen
 114. Jonathan
 115. Logan
 116. Amir
 117. Jim
 118. Timo
 119. Imran
 120. Hendrik
 121. Hamza
 122. Lukas
 123. Rens
 124. Jacob
 125. Lev
 126. Otis
 127. Joël
 128. Kay
 129. Aaron
 130. Alex
 131. Damian
 132. Fabian
 133. Julius
 134. Daley
 135. Ali
 136. Ibrahim
 137. Ravi
 138. Jay
 139. Joey
 140. Jayson
 141. Quinten
 142. Robin
 143. Vigo
 144. Zayn
 145. Jesper
 146. Vik
 147. Leon
 148. Seth
 149. Ömer
 150. Emir
 151. Mika
 152. Victor
 153. Brent
 154. Elias
 155. Jonas
 156. Niels
 157. Muhammed
 158. Nolan
 159. Raf
 160. Aron
 161. Arthur
 162. Florian
 163. Daniel
 164. Moos
 165. Ben
 166. Luc
 167. Justin
 168. Laurens
 169. Nick
 170. Naud
 171. Riley
 172. Milo
 173. Valentijn
 174. Omar
 175. Felix
 176. Joas
 177. Sil
 178. Ivan
 179. Ayden
 180. Lex
 181. Mike
 182. Sef
 183. Chris
 184. Filip
 185. Ian
 186. Mayson
 187. Thijn
 188. Wout
 189. Yusuf
 190. Jonah
 191. Dirk
 192. Faas
 193. Gerrit
 194. Youssef
 195. Sami
 196. Beau
 197. Kees
 198. Maxim
 199. Jamie
 200. Jort
 201. Vic
 202. Manuel
 203. Fynn
 204. Joah
 205. Luka
 206. Kian
 207. Mert
 208. Philip
 209. Evan
 210. Jari
 211. Jayce
 212. Luke
 213. Matthijs
 214. Lewis
 215. Scott
 216. Sebastiaan
 217. Alan
 218. Lennon
 219. Aras
 220. Twan
 221. Ilyas
 222. Lorenzo
 223. Micha
 224. Oskar
 225. Tijs
 226. Kevin
 227. Merijn
 228. Vinz
 229. Ayoub
 230. Jules
 231. Louis
 232. Olaf
 233. Raff
 234. Wessel
 235. Wouter
 236. Ahmed
 237. Amin
 238. Colin
 239. Lasse
 240. Thom
 241. Bart
 242. Jop
 243. Julan
 244. Mace
 245. Marinus
 246. Tijmen
 247. Younes
 248. Davey
 249. Kaj
 250. Mels
 251. Rowan
 252. Matteo
 253. Maurits
 254. Dylano
 255. Mart
 256. Sten
 257. Xavier
 258. Xem
 259. Bilal
 260. Charlie
 261. Matthias
 262. Shane
 263. Berend
 264. Kasper
 265. Michael
 266. Mustafa
 267. Tyler
 268. Jakub
 269. Keano
 270. Maarten
 271. Zakaria
 272. Dave
 273. Davy
 274. Dorian
 275. Marijn
 276. Rick
 277. Bodhi
 278. Levy
 279. Noël
 280. Vincent
 281. Flynn
 282. Harvey
 283. Jacobus
 284. Jaylano
 285. Joost
 286. Maher
 287. Milano
 288. Safouan
 289. Huub
 290. Ivar
 291. Yassin
 292. Ferre
 293. Rafael
 294. Riff
 295. Sverre
 296. Boet
 297. Dion
 298. Stefan
 299. William
 300. Bradley
 301. Kyano
 302. Damin
 303. Eymen
 304. Jorn
 305. Marcel
 306. Miraç
 307. Mohammad
 308. Rein
 309. Sjoerd
 310. Teije
 311. Tuur
 312. Bryan
 313. Kaan
 314. Lennox
 315. Mehmet
 316. Ahmet
 317. Brandon
 318. Gabriel
 319. Kick
 320. Lux
 321. Mark
 322. Odin
 323. Pelle
 324. Seppe
 325. Tristan
 326. Boas
 327. Christiaan
 328. Christian
 329. Klaas
 330. Marcus
 331. Ralph
 332. Arie
 333. Riv
 334. Albert
 335. Gabriël
 336. Jaylen
 337. Juda
 338. Matz
 339. Quin
 340. Tibbe
 341. Bob
 342. Ivo
 343. Jayvano
 344. Lyam
 345. Maas
 346. Mitch
 347. Nout
 348. Storm
 349. Zayd
 350. Anouar
 351. Bo
 352. Eli
 353. Jimmy
 354. Jordan
 355. Jur
 356. Kacper
 357. Mads
 358. Mik
 359. Naoufal
 360. Sander
 361. Yves
 362. Jaivey
 363. Muhammad
 364. Natan
 365. Novan
 366. Abdullah
 367. Ethan
 368. Giovanni
 369. Javi
 370. Johan
 371. Luciano
 372. Mateo
 373. Nassim
 374. Nils
 375. Nino
 376. Rafaël
 377. Robert
 378. Toby
 379. Tycho
 380. Yiğit
 381. Arda
 382. Bruno
 383. Eden
 384. Ilias
 385. Isa
 386. Isaiah
 387. Len
 388. Revi
 389. Seb
 390. Toon
 391. Ahmad
 392. Bastiaan
 393. Devin
 394. Isaac
 395. Mex
 396. Ole
 397. Ted
 398. Valentino
 399. Yahya
 400. Bentley
 401. Collin
 402. Deniz
 403. George
 404. Ilay
 405. Peter
 406. Viktor
 407. Abe
 408. Ayaz
 409. Jackson
 410. Jairo
 411. Juul
 412. Mahir
 413. Samuël
 414. Adriaan
 415. Ayman
 416. Brian
 417. Douwe
 418. Jefta
 419. Joe
 420. Malik
 421. Matthew
 422. Reda
 423. Sebastian
 424. Semih
 425. Silvijn
 426. Steven
 427. Yasin
 428. Aleksander
 429. Anas
 430. Anthony
 431. Antoni
 432. Benja
 433. Bjorn
 434. Coen
 435. Evert
 436. Finley
 437. Jordy
 438. Lou
 439. Manu
 440. Rico
 441. Ace
 442. Dante
 443. Dexx
 444. Fender
 445. Maximilian
 446. Mink
 447. Rayen
 448. Rover
 449. Sebas
 450. Senna
 451. Sjors
 452. Viggo
 453. Vinn
 454. Yassir
 455. Christopher
 456. Djayden
 457. Enzo
 458. Ismail
 459. Jakob
 460. Kenzo
 461. Miles
 462. Reza
 463. Siebe
 464. Teunis
 465. Thije
 466. Tigo
 467. Wes
 468. Wesley
 469. Bodi
 470. Fos
 471. Imraan
 472. Joes
 473. Leo
 474. Menno
 475. Micah
 476. Noan
 477. Philippe
 478. Yannick
 479. Bruce
 480. Mathijs
 481. Mylan
 482. Raphael
 483. Rijk
 484. Davi
 485. Dax
 486. Delano
 487. Roel
 488. Silvan
 489. Soufian
 490. Tommy
 491. Benyamin
 492. Boyd
 493. Duco
 494. Gideon
 495. Jaimy
 496. Jeppe
 497. Mirza
 498. Musa
 499. Szymon
 500. Thiago

De top 500 meisjessnamen van 2017 zijn:

 1. Emma
 2. Tess
 3. Sophie
 4. Julia
 5. Anna
 6. Mila
 7. Sara
 8. Eva
 9. Zoë
 10. Evi
 11. Lotte
 12. Liv
 13. Nora
 14. Fleur
 15. Olivia
 16. Noor
 17. Lynn
 18. Saar
 19. Lauren
 20. Yara
 21. Fenna
 22. Maud
 23. Nova
 24. Lieke
 25. Roos
 26. Lisa
 27. Nina
 28. Sarah
 29. Isa
 30. Elin
 31. Milou
 32. Sofie
 33. Noa
 34. Loïs
 35. Lina
 36. Emily
 37. Jasmijn
 38. Esmee
 39. Sanne
 40. Amy
 41. Hannah
 42. Sophia
 43. Ella
 44. Sofia
 45. Femke
 46. Lena
 47. Maria
 48. Elise
 49. Vera
 50. Liz
 51. Feline
 52. Lize
 53. Suze
 54. Mia
 55. Hailey
 56. Bo
 57. Naomi
 58. Ivy
 59. Fien
 60. Norah
 61. Isabel
 62. Isabella
 63. Lizzy
 64. Julie
 65. Jill
 66. Anne
 67. Amber
 68. Benthe
 69. Linde
 70. Luna
 71. Puck
 72. Rosa
 73. Fenne
 74. Lara
 75. Floor
 76. Elena
 77. Cato
 78. Charlotte
 79. Evy
 80. Hanna
 81. Rosalie
 82. Veerle
 83. Kiki
 84. Lily
 85. Iris
 86. Tessa
 87. Lana
 88. Fay
 89. Fem
 90. Livia
 91. Romy
 92. Sam
 93. Amira
 94. Eline
 95. Elif
 96. Juul
 97. Merel
 98. Liva
 99. Johanna
 100. Nikki
 101. Laura
 102. Lise
 103. Lot
 104. Suus
 105. Elisa
 106. Fiene
 107. Pip
 108. Senna
 109. Jade
 110. Jaylinn
 111. Jolie
 112. Louise
 113. Lola
 114. Bente
 115. Mara
 116. Guusje
 117. Isabelle
 118. Robin
 119. Nola
 120. Yfke
 121. Charlie
 122. Cloé
 123. Indy
 124. Chloë
 125. Demi
 126. Aya
 127. Pleun
 128. Kate
 129. Philou
 130. Inaya
 131. Faye
 132. Mirthe
 133. Amélie
 134. Esmée
 135. Marit
 136. Sterre
 137. Josephine
 138. Lieve
 139. Maryam
 140. Nienke
 141. Janne
 142. Yuna
 143. Pien
 144. Noé
 145. Féline
 146. Anouk
 147. Emilia
 148. June
 149. Amelia
 150. Ava
 151. Jet
 152. Vajèn
 153. Romée
 154. Aimée
 155. Lilly
 156. Jessie
 157. Elisabeth
 158. Ilse
 159. Valerie
 160. Victoria
 161. Stella
 162. Alina
 163. Mare
 164. Bobbi
 165. Jenna
 166. Juna
 167. Leah
 168. Maya
 169. Zoey
 170. Marie
 171. Mira
 172. Janna
 173. Jinthe
 174. Joy
 175. Maja
 176. Myrthe
 177. Nore
 178. Zeynep
 179. Elizabeth
 180. Elize
 181. Noëlle
 182. Soof
 183. Bibi
 184. Nine
 185. Lou
 186. Yasmin
 187. Jackie
 188. Jinte
 189. Keet
 190. Lucy
 191. Maartje
 192. Vieve
 193. Eliza
 194. Helena
 195. Joëlle
 196. Liza
 197. Marly
 198. Liza
 199. Vesper
 200. Zuzanna
 201. Adriana
 202. Beau
 203. Daphne
 204. Merle
 205. Mette
 206. Yinthe
 207. Amina
 208. Gwen
 209. Lizz
 210. Noortje
 211. Phileine
 212. Silke
 213. Azra
 214. Cornelia
 215. Evie
 216. Nadia
 217. Kyra
 218. Meike
 219. Meryem
 220. Fatima
 221. Isra
 222. Kensi
 223. Liyana
 224. Britt
 225. Ela
 226. Juliette
 227. Riley
 228. Romee
 229. Jente
 230. Danique
 231. Juliëtte
 232. Lea
 233. Maysa
 234. Ruby
 235. Madelief
 236. Alyssa
 237. Dina
 238. Femm
 239. Jula
 240. Mae
 241. Marley
 242. Nour
 243. Ize
 244. Lisanne
 245. Alicia
 246. Esther
 247. Hanne
 248. Mirte
 249. Novi
 250. Aaliyah
 251. Fayenne
 252. Linn
 253. Sammie
 254. Yasmine
 255. Lexi
 256. Nisa
 257. Elina
 258. Nynke
 259. Renske
 260. Diede
 261. Jalou
 262. Nika
 263. Vayèn
 264. Ziva
 265. Cataleya
 266. Dana
 267. Hafsa
 268. Niene
 269. Milena
 270. Mina
 271. Esila
 272. Jana
 273. Viënna
 274. Zara
 275. Ayla
 276. Eef
 277. Ise
 278. Jolien
 279. Tara
 280. Yenthe
 281. Defne
 282. Doris
 283. Floortje
 284. Jailey
 285. Nadine
 286. Ninthe
 287. Pippa
 288. Abigail
 289. Dani
 290. Leyla
 291. Maxime
 292. Valentina
 293. Hidaya
 294. Jaelynn
 295. Jane
 296. Jayda
 297. Lois
 298. Thirza
 299. Esma
 300. Febe
 301. Hendrika
 302. Jip
 303. Layla
 304. Ariana
 305. Aylin
 306. Fayen
 307. Filou
 308. Flore
 309. Puk
 310. Safae
 311. Alice
 312. Carmen
 313. Jennifer
 314. Josefien
 315. Miray
 316. Abby
 317. Catharina
 318. Dewi
 319. Hayley
 320. Kyara
 321. Maeve
 322. Skye
 323. Vive
 324. Amelie
 325. Fiep
 326. Hira
 327. Melody
 328. Annabel
 329. Erva
 330. Jacoba
 331. Jette
 332. Kenza
 333. Lilou
 334. Asya
 335. Aurora
 336. Bella
 337. Evelien
 338. Karlijn
 339. Mariam
 340. Nena
 341. Rhodé
 342. Elsa
 343. Farah
 344. Kaat
 345. Kaylee
 346. Milana
 347. Nila
 348. Rosie
 349. Safa
 350. Wilhelmina
 351. Emilie
 352. Jara
 353. Laure
 354. Lexie
 355. Melisa
 356. Meyra
 357. Selena
 358. Chloe
 359. Claire
 360. Daantje
 361. Elynn
 362. Esmay
 363. Florine
 364. Giulia
 365. Jolijn
 366. Kim
 367. Loes
 368. Rose
 369. Safiya
 370. Carlijn
 371. Eleanor
 372. Esra
 373. Fayèn
 374. Jazzlyn
 375. Khadija
 376. Liliana
 377. Louisa
 378. Zahra
 379. Zehra
 380. Aisha
 381. Angelina
 382. Ashley
 383. Bobbie
 384. Emmelie
 385. Gigi
 386. Jada
 387. Jaylee
 388. Selina
 389. Sena
 390. Vanessa
 391. Elodie
 392. Isabeau
 393. Israe
 394. Jaimy
 395. Jasmine
 396. Kayleigh
 397. Maaike
 398. Wiktoria
 399. Annemijn
 400. Christina
 401. Daisy
 402. Djenna
 403. Faya
 404. Faylinn
 405. Imke
 406. Lott
 407. Lucie
 408. Marwa
 409. Mirre
 410. Noëlla
 411. Oumayra
 412. Alexandra
 413. Aliyah
 414. Amaya
 415. Babette
 416. Celine
 417. Chelsea
 418. Hajar
 419. Jess
 420. Lenthe
 421. Luus
 422. Oliwia
 423. Salma
 424. Sienna
 425. Vienna
 426. Willemijn
 427. Coco
 428. Eleysa
 429. Elle
 430. Jacky
 431. Kris
 432. Lindsey
 433. Liselot
 434. Liselotte
 435. Maren
 436. Mayra
 437. Miley
 438. Quinn
 439. Rebecca
 440. Rivka
 441. Romaysa
 442. Wies
 443. Alisa
 444. Alma
 445. Amani
 446. Davina
 447. Eefje
 448. Emmy
 449. Emy
 450. Fabiënne
 451. Imme
 452. Jule
 453. Liene
 454. Liya
 455. Malak
 456. Natalia
 457. Rachel
 458. Rana
 459. Sanna
 460. Siënna
 461. Skylar
 462. Suzanne
 463. Vere
 464. Zeyneb
 465. Aleyna
 466. Céline
 467. Eliana
 468. Eslem
 469. Felien
 470. Jenthe
 471. Jildou
 472. Larissa
 473. Laurie
 474. Linne
 475. Lotus
 476. Macy
 477. Madée
 478. Melissa
 479. Myla
 480. Neeltje
 481. Nicole
 482. Teske
 483. Yade
 484. Yarah
 485. Aaltje
 486. Alicja
 487. Alisha
 488. Belle
 489. Celina
 490. Dunya
 491. Famke
 492. Frederique
 493. Jesslynn
 494. Lorena
 495. Lux
 496. Nikola
 497. Quinty
 498. Robyn
 499. Ronja
 500. Sasha

Zo in ieder geval genoeg inspiratie. Check anders deze site.

De naam van onze zoon staat ook in het lijstje, wel met een iets andere schrijfwijze. Heb jij een idee welke naam het kan zijn?

Zelf ben ik nu 36 weken zwanger en ik hoop dat het niet al te lang meer zal duren voordat we ons zoontje zullen ontmoeten en ik aan jullie de naam kan onthullen. 

Liefs,

Tanja

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *