wasbare luiers

5 Belangrijke redenen waarom je voor wasbare luiers moet gaan

Als je het ons vraagt, zitten er veel meer voordelen aan het gebruik van wasbare luiers dan aan wegewerpluiers. Het idee dat wasbare luiers veel meer tijd kosten en dat het super vies is, is echt achterhaald. De wasbare luier is weer helemaal in opkomst en je leest in onze blog waarom.

Weer helemaal hip & happening: de wasbare luier. Het idee dat de wasbare luier super tijdrovend is en dat het een vies karwei is, blijkt hartstikke mee te vallen! Je hoeft bijvoorbeeld niet meer naar de winkel om steeds een nieuw pak luiers te kopen en je hoeft ook niet meerdere malen per week je vuilnis weg te brengen. In plaats daarvan draai je hooguit 2 wasjes in de week extra. Moeders die wasbare luiers voor hun baby gebruiken geven hierbij gelijk aan dat zij dit niet zo zeer als een extra last ervaren. Wassen doe je toch en die 2 wasjes extra doe je er automatisch gewoon bij.

En wie denkt dat de luiers vol poep de wasmachine in gaan, heeft zich nog nooit goed in de wasbare luier verdiept. In de luier komt namelijk een speciale inlegger die de ontlasting opvangt. Deze inlegger spoel je (wel afhankelijk van de soort) na gebruik gewoon door het toilet. De ontlasting gaat dus niet mee in de machine, waardoor je de wasbare luiers gewoon mee kunt wassen met bijvoorbeeld handdoeken of je ondergoed. Valt dus hartstikke mee allemaal!

Bovendien zijn er 5 hele belangrijke redenen wasbare luiers te gebruiken en wel de volgende:

Wasbare luiers zijn beter voor de gezondheid van je kindje

De meeste wegwerpluiers zitten vol met allerlei chemicaliën zoals optische witmakers, PVC, lood, dioxine en nog veel meer. Wetenschappelijk onderzoek heeft al meerdere malen aangetoond dat deze stoffen kunnen leiden tot blijvende gezondheidsschade. Zo is er bijvoorbeeld een link gevonden dat wegwerpluiers astma-achtige effecten kunnen veroorzaken. Om je kindje niet bloot te stellen aan deze gevaarlijke chemicaliën, zijn wasbare luiers uitkomst!

Met wasbare luiers bespaar je een hoop geld

Hoewel wasbare luiers in het begin een hoge investering vergen (je schaft namelijk het hele pakket voor de gehele luierperiode in 1x aan), bespaar je behoorlijk wat geld. Het gebruik van wasbare luiers versus wegwerpluiers kan je wel € 500 tot € 1000 besparen, afhankelijk van welk merk/type luier je kiest. En aangezien een baby al genoeg geld kost….

Kinderen die wasbare luiers dragen zijn eerder zindelijk

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die wasbare luiers dragen, eerder zindelijk zijn dan kinderen die wegwerpluiers dragen. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het feit dat kinderen met een wasbare luier eerder aanvoelen dat ze nat zijn en daardoor al gauw weten dat ze gepoept of geplast hebben. En als je kind eerder zindelijk is, scheelt je dat ook weer geld voor luiers!

Wasbare luiers zijn veel beter voor het milieu

Ook uit milieu oogpunt zijn wasbare luiers veel en veel beter. Wist je dat we met al het afval van wegwerpluiers van één jaar wel 90 keer een cirkel om de aarde kunnen maken? Tel daarbij op dat het zo’n 500 jaar duurt voordat de aarde een wegwerpluier heeft afgebroken. Schokkende cijfers! Luierafval is een wereldwijd probleem, wasbare luiers zijn hiervoor de oplossing. Jij wil toch ook dat jouw kindje opgroeit in een veilige omgeving op een leefbare aarde? Wasbare luiers  zorgen bijvoorbeeld voor 1,4 tot 2,3 keer minder uitstoot van broeikasgassen (afhankelijk van het aantal luiers dat je gebruikt, hoe je ze wast en of je ze in de droger doet). En het wordt nóg duurzamer als je wasbare luiers doorgeeft aan andere moeders.

Wasbare luiers zijn ook nog eens super hip

Wellicht een iets minder belangrijke reden dan de bovenste 4, maar wasbare luiers zijn tegenwoordig echt super hip. Voorzien van de leukste prints is het bijna een feestje om een luier te dragen. Wij zijn om en willen niets anders meer: hulde aan de wasbare luier!

Psst! Binnenkort starten wij ook met de promotie van wasbare luiers. Hiervoor zijn wij benieuwd naar jouw ervaringen met wasbare luiers. Hoe bevalt het en welk merk heeft jouw voorkeur?

wasbare luiers

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *